teisipäev, 1. juuni 2010

Teisipäev - praktikapäev nr 17

Tänane hommik oli masendav. Taevas pilves ja vihma sadas. Nagu ei olekski kodust kaugel ära. Ja siis nad räägivad siin et see pole üldse tavapärane. Et tavaliselt on neil sellel ajal 25 ja rohkem soojakraadi.
Sõitsime siis selle külmaga aiandisse ja hakkasime tööle. Koristama. Kuna sel nädalavahetusel on lahtiste uste päev ja väike aiandusfestival samuti siis on vaja kõik kenaks teha ning palju taimi ümber istutada või hoopis minema visata kuna siiani olid kõik kohad taimi täis. Palju loodetakse ka maha müüa ning seda enam peavad taimepotid olema ilusad, korralikult kastetud ja umbrohuvabad. Sättisime ja sahmisime paar tundi kuni Elisabeth tuli uue tööga lagedale. Nimelt tuli välja, et neil veel kasvuhooneid on ja nendes hulganisti tomatitaimi kasvab.
Nendes kasvuhoonetes katsetavad nad erinevaid mullasegusid ning peavad hoolega päevikut, millisel mullal kuidas taimed kasvavad ja kui palju saaki annavad. Samuti korjavad nad taimedelt seemneid müügiks. Üks nurgake oli täis külvatud rediseid ja nendestki koguvad nad seemneid. Kevadel on üks suur töö kõik taimed üle vaadata ning välja praakida sellised, mis ei ole sordipuhtad (nt liiga valged redised).
Meie töö oli tomatitamed korda teha st ära korjata kõik lehekaenlast üles kasvavad harud ning ka topelt latvadest oli ainult üks tarvis alles jätta. Alles pidi jääma see, millele olid esimesena õied tulnud. Ja eemaldama peab topeltladva niimoodi...
Seda tööd jätkus meil peaaegu õhtuni ning aeg möödus omavahel vesteldes ning taimi puhastades päris nobedalt. Üksinda pidi selline töö aega võtma umbes päeva, kahe suure eesti mehega saime selle tehtud päevaga:)
Tööpäeva viimane tund möödus taas taimepotte korrastades ning neid ümber tõstes. Lõpuks peavad kõik taimed olema ühepikkuste tugedega ja ilusates sirgetes ridades. Sidusimegi paprikatele tugesid ning püüdsime read sirged teha.
Tööpäev läbi, siirdusime tagasi oma kambrisse ja ootasime millal Liis koju saabub. Pisut peale viite ta tuligi ja rääkis, et ka temal oli olnud töökas päev. Mitte just eriti palju maastikuehituse alane aga siiski töökas. Pinnud käes ja selg kange aga niimoodi tavaliselt su päev lõpeb, kui pead selle ohakaid rohides veetma.
Homme tuleb huvitav päev sest Reinhardt lubas meid kaubaringile kaasa võtta ning viia Arche Noah näidisaeda aga sellest juba homme.