neljapäev, 10. juuni 2010

Kolmapäev

Täna on kauaoodatud päev, millal läheme välja, et valmistada ette sellel nädalavahetusel toimuvat fuktsaite näitusmüüki. Aiandi pealik on väikest viisi fänn nendele lilledele ja seepärast on neil ka tähelepanuväärne valik erinevaid fuktsiaid. Hommik algaski vajaminevate asjade pealelaadimisega ning pisut peale üheksat sõitsime välja. Väike linnake, mille kiriku all näitust peetakse, asub umbes 15 kilomeetri kaugusel ja sõit ei võtnud väga kaua aega. Kohapeal laadisime kraami maha ja hakkasime kaasavõetud puidust postide ja laudade abil ehitama midagi seinte taolist, mis hakkasid piirama kohta, kus aiand oma kraami näitab.
Järgnev tunnike oli puhtalt aiaehitiste valmistamise erialast võetud. Auk maasse, post püsti, poltidega kinni ja toed peale. Töö kiire ja korralik ning pärast tunni möödumist sai Gerald hakata lilli laiali laotama.

                                     
Kui lilled said kenasti laiali laotatud, tuli potid katta kotiriidega ning tekitada nende ümber puiduhakkest peenrad. Kärutasime ja rehitsesime ning matsime lillepotid kenasti kinni.  
                                    
 Peale seda loomulikult kastmine (väljas oli 30 kraadi plussi) ja oligi meie esindusplats valmis. Täpselt lõunaks.
Lõunasöök tehti täna kooli arvel välja ja vahelduseks maitses pitsa päris hästi. Üritasime meestega juttugi puhuda ja suure punnimise peale vahetasimegi mõned laused. Peale sööki läksime tagasi aiandisse ja jäimegi ülejäänud päevaks lilleosakonna käsutusse. Ülejäänud päeva veetsime päris huvitavalt. Pidime täitma istutuseks ettevalmistuseks 850 lillepotti kompostmullaga. Aeg - poolteist tundi.
Edasi läksid potid kasvumajja, et saada endasse kasvama väiksed hollandist toodud krüsanteemitaimed. Pidi olema selline sort, mis kasvab põõsaks ning tulemuseks on ümmargune krüsanteemi pall potis.
Muidugi saime me hakata kohe ka neid taimi pottidesse panema. Mõnus töö, konti ei murra ja edasi läheb päris kiiresti. Peab ainult jälgima, et sordid sassi ei läheks.
Nii see päev lõppeski. Läksime kiirelt koju sest täna lubati meile autot laenata, et saaksime veel viimast korda linnas käia. Päris hea oli jalgrattale vahelduseks ka autoga sõita. Päris kiirest sai edasi. 
Peale lühikest linnatiiru (poed suletakse 18-18.30) käisime vaatamisväärsustega tutvumas. Nägime ühte imekena lossi, mida ei saanud külastamata jätta.
Niisis jälle üks päev lõppenud ja järgi on jäänud veel ainult kaks päeva. Mind lubati homme saata ka puukooli pisut toimetama. Ehk jätab päike ellu.