esmaspäev, 7. juuni 2010

Esmaspäev 07 juuni

Täna hommikul tööle jõudes avanes pilt eelmiste päevade ürituse jäänukitest. Kõik kohad olid alles täis laudu ja pinke ning inimesed lonkisid sihitult mööda majapidamist ringi. Korra tundus, et ega keegi tööd küll teha ei viitsi. Meid pandi müümata jäänud taimi komposti loopima, kuna tomatitaimede jaoks on juba liiga hilja ja enam ei osta neid keegi. Eks suurtes majandites tuleb ikka ületootmist ette.
Päeva edenedes läks elu ka rohkem käima ja toimekad transamehed korjasid mööbli ja taara kokku ning viisid minema. Meie ülemuseks on nüüdseks jäänud ainult Reinhard, kuna Elisabeth lahkus täna varahommikul soome poole. Nädalane õppereis Yväskyläs koos vaba nädalavahetusega Helsinkis. Ta lubas pühapäeval ka Tallinnasse korra minna, et vaadata seda maad, mida me siin nii suure hoolega kiidame. Siinkohal üleskutse, et kui kellelgi on vaba päev ja isu inglise keelt rääkida, võiks minna linna näitama. Ta korraldas meile nii suurepäraseid külastusi et hea oleks talle samaga vastata. Koolipoolsed esimese nädala väljasõidud jäid nendele külastustele kordades alla.
Nagu öeldud ennelõunal läks elu käima ja juba saime tõsisemat tööd. Meid saadeti välja köögiviljapõllule, kus pidime ühe söötis põllulapi muutma kõrvitsa ja zukini peenraks. 

Tööprotsess oli väga huvitav ja taas hämmastavalt töövaene. Lihtsalt sõitsime juba tuttava pisikese freesiga umbrohu puruks ja kõik. Võiski kultuuristama hakata.

 Edasi hakkas Veiko istutama ja minu ülesandeks jäi kõik ülejäänud köögiviljapeenrad freesiga üle käia. Ridade vahe oli parasjagu sellise laiusega, et sai freesiga vahelt läbi sõita ja umbrohu ära peenestada.

 Väga mugav ja suhteliselt kiire rohimine. Pärast vaja veel taimede vahelt pisut kõblaga aidata ja ongi põld ilus. Igatahes suutsin selle tööga õhtuks valmis saada.
Veiko sai ülesandeks taas juba tuttavat tööd teha ja potistas selliseid huvitavaid taimi nagu maamandlid - erdmandeln. Taimed mis moodustavad mandlimaitselisi pähkleid juurte külge. Väga huvitav.
Nii see päev mööduski ja midagi eriti uut ja vaimustavat me korda ei saatnud. Õhtu kodus arvutis ja homme taas uus päev ja uus töö - loodetavasti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar